Uitvaartvereniging Borger eo Al meer dan 100 jaar een begrip!

Over de gedenkboom

Achter de aula van de begraafplaats in Borger staat de gedenkboom. De boom is bedoeld voor mensen die uiting willen geven aan hun verdriet en gemis van een overledene. Om uw geliefden te herdenken bieden wij u de mogelijkheid vanaf 1e Adventsdag tot 31 december een herinnering in de boom te hangen. Dat kan zijn een kaart, een gedicht, een tekening met een persoonlijke boodschap. Om de groei niet te belemmeren worden de herinneringen op 6 januari weggehaald maar worden enige tijd nog bewaard in het rouwcentrum.

Lichtjesavond

Jaarlijks herdenken wij onze geliefden op de begraafplaats tijdens een Lichtjesavond. Iedereen is welkom om een lichtje te plaatsen op het graf van zijn of haar dierbare. De begraafplaats is sfeervol verlicht met waxinelichten, vuurkorven en fakkels. Tijdens deze lichtjesavond worden er gedichten voorgedragen.

Een blijvende boom

De boom is een Perzisch IJzerhout (Parrotia Persica), dat bewust zo gekozen omdat deze in de herfst met zijn prachtige herfstkleuren een echt blikvanger is. Overigens is het in tegenstelling tot veel andere gedenkbomen, een blijvende boom. Het bestuur van de Uitvaartvereniging Borger e.o. heeft bewust gekozen voor een blijvende boom, zodat iedereen het hele jaar door op deze plaats een moment van stilte en bezinning in acht kan nemen.

Gedicht

Naast de gedenkboom ziet u ook een plaquette met een gedicht van Threes S. Wetting (Leiden 1968) over De Troostboom. U kunt op de foto klikken voor een groter formaat.

Lid worden of meer informatie